Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis

Ladies' Circle 40 Voorne: de geboorte van een club

In 1992 werd de basis gelegd voor Ladies' Circle op Voorne na een artikel in het blad van de Ronde Tafel. In die tijd kon een circle alleen opgericht worden als twee partners van tafelaars er deel van uit maakten. (Dit is later veranderd dankzij een voorstel van LCNL tijdens een AGM in 1996). In de basiscircle zaten een groot aantal partners van tafelaars. Een aantal heeft tijdens de beginfase de club verlaten, maar daarvoor kwamen weer anderen in de plaats. Na een tijd kregen we de I.o. status. Het was een hele leuke en drukke tijd met bezoeken aan de jaarvergaderingen waar we onze club presenteerden, contacten met andere clubs I.o. (o.a. met LC 45 Goeree Overflakkee met wie we nog steeds een warme vriendschap onderhouden), bijwonen van charters (om te zien hoe het moest). Onze moedercircle was LC 4 Schiedam, een hele ervaren en actieve club, leuke ladies met wie wij heel veel plezier hebben gehad.

Op 8 oktober 1994 vond de charter plaats van LC 40 Voorne. Niet voor niets nummer 40 want dit was expres gekozen vanwege onze moedercircle met nummer 4. In de Z'landse Hoeve in Zuidland ontvingen wij onze zusterclubs uit het land en collega-serviceclubs uit de regio. Ook onze partners waren allemaal aanwezig. Zij hebben alles rond de voorbereidingen meegemaakt. We werden letterlijk 'geboren' en kwamen op echte baarmoederklanken onder de rokken van onze 'moeder' vandaan. Veronique Stern was de eerste president. Janneke Schermer, president van LCNL, installeerde de club. We waren officieel LC 40 Voorne en lid van LCNL en LCI. Met LCI waren we ook al bekend omdat onder andere Marjan van der Linden al naar een AGM in Zweden was geweest. Alle clubs ontvingen van ons een krant, genaamd De Circulaire. Want ook de naam van het blad van LCNL is door onze club bedacht!

Onze kinderjaren
Onze 'kinderjaren' brachten we onbezorgd door. We deden met alles mee, organiseerden serviceprojecten (activiteiten op een fair, een grote modeshow) bezochten landelijke activiteiten en ook de AGM in Groot Brittannië. Na deze AGM stelde Veronique zich kandidaat voor het HB van LCNL. Voor het eerst sinds lange tijd waren er twee kandidaten voor het presidentschap. Dat je dit als circler niet alleen doet bewijst de inzet, ondersteuning en het enthousiasme waarmee heel LC 40 Voorne de kandidatuur steunde en daarna ook het landelijke presidentschap.

Tienertijd
Het hoort bij de jeugdige overmoed en de drang om dingen te ontdekken om grenzen te verleggen. Veronique werd president van LCI en met haar bezochten LC 40 Voorne en vele circlers uit het land diverse delen van de wereld. Het LCI bestuur kwam ook verschillende keren naar Voorne. We lieten hun zien hoe het toeging in Nederland...tot en met de 'red light district' en de wiet!
Circlers van LC 40 Voorne zetten zich ook enorm in voor het nationale serviceproject SOS Kinderdorpen.
LC 40 Voorne maakte deel uit van de commissie die in 2006 de AGM van LCI in Alkmaar organiseerde. Zij leverde ook een nationale secretaris en een internationale vice-president. Door omstandigheden kreeg de club een forse dip, maar dankzij de inzet van diverse circlers heeft LC 40 Voorne dit glansrijk doorstaan. Zij groeide en groeide en vond weer jonge vrouwen die Ladies' Circle in hun hart sloten.

Bijna volwassen
LC 40 Voorne is nu bijna volwassen. Ze heeft net haar 20e verjaardag gevierd. Op alle fronten laat zij zien gegroeid te zijn. De ladies onderhouden goede contacten met het HB, de andere circlers in binnen- en buitenland, de oud-ladies (die dit bijzonder waarderen), maken deel uit van allerlei landelijke commissies en .......leveren voor de tweede keer een nationale president, Liesbeth Stallmann.

Dit jaar wordt LC 40 Voorne 21 jaar. Een mooie club met mooie vrouwen!

Veronique Stern
Erelid LC 40 Voorne en LCNL